Известие

Collapse
No announcement yet.

ръчна спирачка

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• ръчна спирачка

Колеги имам проблем!
    Тия дни си смених спирачните дисове на задните колела, задни спирачни маркучета и накладки на всички колелета. Ефектът е, че автомобилът ми сега спира къде къде по-добре. НО... загубих ръчната спирачка. Просто нямам такава след смяната. Ако някой е сменял дискове нека да каже какво трябва да сменя или разбутам, че да оправя ръчната си спирачка. Благодаря!
    алфа ромео 155 1,7 ТС 8в

Здравей колега предната ми Алфа беше 1.7 TS 8 V с която имах подобен проблем! Сега карам 2.0 ТS 8 V. Още като я взех първата не ме кефиха нещо спирачките и я закарах при едни псевдоразбирачи които ми казаха, че трябва да сменям спирачната помпа! Ок, взех нова италиянска но след два дена градско ефекта се оказа че е пак същия! направи ми впечатление ( 1.7 беше сас стандартното - по-меко окачване) че каточе ли предните спирачки даржат значително по-добре от задните, а ръчната ми хващаше слабо на последния зъб! Едни приятелчете ми дадоха съвет за сервиз и когато им я закарах ми обясниха, че спирачните цилиндърчетана задните дискове били под 45 градусов наклон и обезвъздушаването им било доста трудно и ме препратиха към сервиз в който ги обезвъздушават със помпа, която изсмуква старата спирачна течност и след като системата е напълно празна спръсква по налягане новата! Не казвам със сигурност нищо но все пак провери и този момент! Ефекта при мен беше положителен но май е време и с новата 155-ца да посетя това място
    Alfa Romeo 155 2.0 TS 8V '95 Вече Бивша

Comment

Така подред.
      1. идиотски звучи но поглеждаш дали си закачил хубаво въжетата.
      2. ако да, проверяваш да не са клеясали в броните на жилата и дали се движат свободно.
      3. ако всичко е наред дигаш ръчката на ръчната на 3 - 4 зъба и после отдолу с регулиращата гайка натягаш докато отзад не заработи като хората.
      Alfa Romeo 155 2,5 TD 12.1994 recicled
      Alfa Romeo 156 2,4 JTD SW 04.2003 EX
      Peugeot 508 RXH 02.2013

Comment

Аз я натягах ръчната от тази гайка. Става въпрос за гайката вътре в салона непосредствено под лоста нали?. Натегнах я. Сега лостът по стегнато се движи, но само това. Колата и при най-малък наклон си тръгва както е на ръчна. Преди да сменя накладките държеше супер. Ще видим как ще се оправя.
        алфа ромео 155 1,7 ТС 8в

Comment

Първоначално публикувано от koko
          Аз я натягах ръчната от тази гайка. Става въпрос за гайката вътре в салона непосредствено под лоста нали?. Натегнах я. Сега лостът по стегнато се движи, но само това. Колата и при най-малък наклон си тръгва както е на ръчна. Преди да сменя накладките държеше супер. Ще видим как ще се оправя.
          а дали са ти се напаснали накладките?
          я провери
          Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

А вообще сигурен ли си че задните колела спират. Сега най-лесно ще провериш като погледнеш диска. Ако е лъскав спират ако е ръждясал значи имаш проблем
            Alfa Romeo 155 2,5 TD 12.1994 recicled
            Alfa Romeo 156 2,4 JTD SW 04.2003 EX
            Peugeot 508 RXH 02.2013

Comment

Лъскав си е диска и колата спира добре. На ръчна хваща но съвсем малко. Утре ще я карам в сервиза за да видим какво става.
              алфа ромео 155 1,7 ТС 8в

Comment

ПРОБЛЕМЪТ Е ОТКРИТ

Оказа се, че причината да не държи ръчната ми спирачка били тресчотките в механизма за спиране на задните колелета. Просто в сервиза разкачиха жилата от задните колела, тресчотките сами си дойдоха на мястото. Закачихме жилата и сега като потеглям с газ на първа задните колелета се влачат. Имам ръчна за чудо и приказ!Супер е!
                алфа ромео 155 1,7 ТС 8в

Comment

Просто в сервиза разкачиха жилата от задните колела, тресчотките сами си дойдоха на мястото.
                  Ще може ли обяснение на кое казваш тресчотки (на лостовете, за които се закачат жилата ли?) и как сами са си дошли на мястото?

Просто от както имам колата (1.5 год.) нямам ръчна, а съм сменил всичко отзад, без апаратите (и апарат съм разглобявал с 1 съфорумец, та после се псувахме, че сме го направили), и нещо не мога да си обясня написаното.

Благодаря предварително.
                  75 2.5 QV 08.86 г. - Ех...
                  155 1.7 07.93 г. - Сиромашки тунинг + JR filter + ниска - замина за скрап...
                  FIAT Tipo 1.6 12.93 г. 835С1.000 - вече 2.0 TS 8V Turbo с екстрите от горната...
                  Мненията са като задниците - всеки си има!

Comment

според думите на майстора в сервиза това било механизъм вътре в спирачния апарат. След като освободиш жилото, трябва примерно с отверка да развартиш лоста, на който до този момент е било закрепено жилото на ръчната спирачка. Ще разбереш дали си свърил работа след като завъртиш колелото и с минимално усилие с отверката побутнеш лоста. Ако колелото престане веднага да се върти значи всичко е станало ок. Ако не, трябвало да се нагрява спирачния апарат в долната му част при жилото за да освободи тази така наречена тресчотка. Лично аз до този момент свързвах тресчотката само и единствено с инструмент за развиване, респективно завиване на винтове и гайки .
                    Но колата трябва да е на стенд или с крик последователно да повториш това откачане на жилата за всяко от задните колелета. Щом казваш, че всичко си сменил по спирачната система, явно се касае за същия проблем. Ако и това не стане вероятно си за смяна на апаратите. За съжаление аз съм за смяна на предните спирачни апарати, че ужасно тракат и при съвсем малки неравности. Но това е друга тема.
                    алфа ромео 155 1,7 ТС 8в

Comment

Благодаря. Някой ден (като ми дойде музата) ще тествам.
                      75 2.5 QV 08.86 г. - Ех...
                      155 1.7 07.93 г. - Сиромашки тунинг + JR filter + ниска - замина за скрап...
                      FIAT Tipo 1.6 12.93 г. 835С1.000 - вече 2.0 TS 8V Turbo с екстрите от горната...
                      Мненията са като задниците - всеки си има!

Comment

Working...
                      X